top of page

Vår vision:
Det självklara valet för pingis i Västerort

Vad är Ängby SK? 

Ängby SK är en ideell bordtennisförening i Vällingby, Stockholm. Klubben har på ungdomssidan varit bland de ledande i Sverige under mycket lång tid. Träningsverksamheten är koncentrerad till Vällingbyhallen, med aktiviteter hela vägen från nybörjare till elit, där aktiviteterna kan involvera allt från skolbarn till pensionärer. Ängby SK är dock profilerad som en barn-och ungdomsklubb, och klubben bär därför ett extra stort socialt ansvar.

20121231_230312000_iOS.jpg
Varför finns Ängby SK?

Ängby SK:s syfte är att med bordtennisen som medel, verka som en positiv samhällskraft både i Västerort och i världen. Detta uppnås genom att klubben på olika sätt stimulerar människor, speciellt barn och ungdomar, att förkovra sig inom bordtennissporten, med ambitionen att samtidigt fostra dessa till att bli goda samhällsmedborgare.

DSC08051_edited.jpg
Vart ska vi?

Ängby SK:s verksamhet ska vara det självklara valet för bordtennisintresserade i Västerort med omnejd. Alla medlemmar ska känna sig inkluderade, vilket hjälper till att skapa glädje och ett livslångt intresse för bordtennisen, samt stimulerar till en positiv och långsiktig relation till klubben. Grunden till detta skapas genom ett engagerat och förstklassigt tränar-och ledarskap, som erbjuder stimulans och utvecklingsmöjligheter för varje enskild medlem utifrån dennes individuella förutsättningar.

Värdegrund

Ängby SK:s värdegrund, som bygger på RF:s idéprogram Idrotten Vill, ska prägla verksamheten och ge vägledning i det som klubbens medlemmar och övriga representanter gör. Vår värdegrund kan delas upp i följande pelare:

1) Glädjen till bordtennisen

Ängby SK verkar för att skapa förutsättningar för glädje hos våra medlemmar. Glädjen i bordtennisen är en grundläggande förutsättning – vi ska alltid minnas att medlemmarna spelar bordtennis för att de valt det själva.

DSC08019.JPG
2) Glädjen till gemenskapen som föreningslivet erbjuder

Klubbkänsla och det ideella inslaget spelar en stor roll i klubbens arbete och alla medlemmar uppmuntras och förväntas att ställa upp med ideella insatser i någon omfattning – efter individuell förmåga och förutsättningar.

DSC08158_edited_edited_edited_edited.jpg
3) Medmänsklighet, ödmjukhet och respekt - alla människors lika värde

Alla är välkomna till Ängby SK oavsett nationalitet, etniskt ursprung, religion, kön, ålder, funktionsvariation eller sexuell läggning. I Ängby SK visar vi medmänsklighet, ödmjukhet och respekt mot alla som vi interagerar med inom ramen för bordtennisen. På detta sätt främjar vi demokratiska värderingar och en fair play-anda i föreningen, som bidrar till att klubbens medlemmar och övriga representanter uppfattas som goda samhällsmedborgare

DSC08135.JPG
4) Ett inkluderande och ansvarsfullt ledarskap hos alla klubbens representanter

Tränare och ledare i föreningen – avlönade som ideella – ska erbjuda en trygg social samvaro där alla medlemmar blir sedda och rättvist behandlade. Verksamheten strävar efter att tillmötesgå alla individers individuella förutsättningar och ambitionsnivå, och spelarna ska kunna utvecklas i sin egen takt.

_22N2291 1.jpg

Foto: Irving Karlsson

Ängbyguiden och policys

Ängbyguiden

Detta dokument syftar till att beskriva grunderna i Ängby Sportklubbs verksamhet. Härigenom ska klubbens tränare, ledare, spelare, anhöriga, anställda, finansiärer och övriga intressenter erbjudas en tydlig dokumentation av hur Ängby SK:s verksamhet bedrivs och ska bedrivas. Representanter för klubben får genom detta även stöd och vägledning i sitt arbete, vilket är av högsta vikt i en stor ideell förening såsom Ängby SK, där många aktörer med olika bakgrund behöver dra i samma riktning för att driften och utvecklingen ska fungera på ett för alla intressenter tillfredsställande sätt. Detta dokument har tagits fram av styrelsen i samarbete med andra nyckelintressenter, och skall fastställas/revideras årligen av medlemmarna i samband med årsmötet. Mindre justeringar kan dock ske löpande av styrelsen under verksamhetsåret. Dokumentet ska publiceras öppet på klubbens hemsida, och en sammanfattande version av dokumentet tas även fram ur kommunikationssyfte

Policys

För att underlätta den löpande driften av klubben har styrelsen även tagit fram ett flertal policys, varav flera finns publicerade på www.angby.com. Det är klubbens anställdas och förtroendevaldas ansvar att dessa följs. På hemsidan publiceras:
- GDPR-policy
- Policy för prispengar vid arrangemang

Tävlingsklädsel

Ängby SK overall

Foto: Irving Karlsson

Ängbyoverallen är från Butterfly och består av den gula jackan och röda byxor (de svarta byxorna på bilden är specialbyxor för tränare).

Ängby SK matchdräkt

Foto: Irving Karlsson

_22M0184.jpg

Foto: Irving Karlsson

Ängbys matchklädsel från Butterfly består av den vinröda t-shirten och ditt fria val av antingen svarta shorts eller svart kjol.

Kläder köps antingen via Ängbyshopen i Vällingbyhallen, som är öppen ca en kväll i veckan (fråga gärna din tränare om när den är öppen nästa gång), eller via vår Facebookgrupp: "Ängby SK. Köp - Sälj - Byt".

Vi sponsrar Ängby SK

Guldsponsorer
Butterfly-Logo-PNG_3.png
ScreenShot184.jpg
ttex-se-black.png
logosmall.gif
Silversponsorer
Logga Västerort.jpg
Lancom_text.png
CoffeeLounge_RGB_3000px 2.png
Mäklarringen.png
Bronssponsorer
Logo.jpg

Gräsroten

Svenska Spel

Vår förening är en del av Svenska Spels initiativ Gräsroten som årligen delar ut miljoner till ungdomsidrotten.

 

Välj oss nästa gång du spelar så är vi med och
delar på pengarna.


Gör det på svenskaspel.se/grasroten
eller hos ditt ombud.

Grasroten_Splash.png

Kontakt

Hitta till oss

Ängby SK:s kansli är beläget i Vällingby Sim- och Idrottshall där vi också bedriver merparten av vår verksamhet. Med kollektivtrafik tar du dig enklast hit med tunnelbanans gröna linje till Vällingby, alternativt buss till Vällingby Centrum. 

_21Q1966.jpg

Foto: Irving Karlsson

Besöksadress: Bräckegatan 5, 162 61 Vällingby

Postadress: Box 231, 162 13 Vällingby

+46 8 89 67 83

Telefontider kansli

Mån - tor

Fredag

10:00 – 15:30

10:00 – 14:00

Lördag

Stängt

Söndag

Stängt

Styrelse och ledning

Ängby SK styrelse 2022/2023

Gustaf Ericson (Vice ordförande)

Nisse Sandberg (Ordförande)

Johan Sjögren (Ledamot)

Ängby SK ledningsgrupp 2022/2023

Jonas Edwardsson (Kassör)

Gustaf Ericson (Ordförande)

Mikael Frank (Sportchef & Arbetsledare)

Johan Sjögren (Vice ordförande)

Kontakt: ledningsgruppen@angby.com

bottom of page