top of page

7 dagars intensiv träning i franska Hennebont, ITTF Hopes Week and Challenge 2023.


Nu hemma efter sju dagars intensiv träning och avslutning med 2 dagars turnering.

En grupp på 20st tjejer och 20st pojkar tränade tillsammans i franska Hennebont hos klubben GV Hennebont, en otrolig upplevelse för både spelare och tränare.

Martin Abramson Lazo var den tränare för Laurynne som fick chansen att vara med och samtidigt gå en kurs om ungdomsspelare.

- Helt otroligt var häftigt de var och vilka fantastiska spelare som var där och inte minst de alla tränare som var där, med olika erfarenheter och förre detta spelare.

Upplägget för alla spelare: Träning och matchspel.

Intensiva träning, långa pass (ca 3 timmar) bra med uppvärmning, längre övningar. Avslutade med 2 dagars turnering. Där Laurynne hamnade på en 9e plats av alla 20st tjejer som var med.

Huvudtränare för tjejerna var erfarna Zoltan Batorfi. Bra och erfaren tränare som hade en massa att lära tjejerna och alla coacher som var där.

Tillsammans med honom var alla andra coacher med och hjälpte till under passen.


Upplägget för att tränare:

Alla tränare fick vara med och hjälpa till under passen under ledning av Zoltan. Efter alla passen hade tränare möten på kvällarna där de fick lyssna på olika ledare, spelare och andra högtuppsatta personer för veckan.

- Mycket bra information fick vi alla ledare, en massa ny information om bordtennis och nu vill man nästa ta med alla och föra in i hemmaklubben, säger Martin.


f.v. Martin Abramson, Laurynne Cabardo, huvudtränare Zoltan Batorfi.

- Nu får vi se om Laurynne blir uttagen till nästa läger, då skulle de ta ut 10st av dessa 20st tjejer, jag tror hon har bra chans, säger Martin.


Nästa läger blir eventuellt i Singapore, vi håller tummarna att Laurynne kommer med.
I helgen spelades mini SM för alla 12åringar och yngre för alla i Sverige. Tjejerna spelade i Köping medans killarna möttes i Stockholm.

Bäst gick de för Laurynne Cabardo som kom 2a i turneringen.

2a Laurynne Cabardo och 11a Lisa Zetterström


Pingisiaden Tjejer deltog från Ängby SK Laurynne Cabardo och Lisa Zetterström

Pingisiaden Pojkar deltog från Ängby SK

Albin Ingeström, Elliott Troske, Harald Norburg, Aaron Carlqvist, Xing Gao, Sixten Josjö, Daniel Öhman och Victor Carlheim-Müller

Bäst för killarna gick de för Albin Ingeström som kom på en 7e plats.


För att se alla resultat klicka på länken nedan.

- Pingisiaden Tjejer

- Pingisiaden Pojkar

Söndag 18 december spelades vår klassiska medlemstävling Chokladcupen. En härlig terminsavslutning som samlade hela 180 deltagare!


Vinnare i Chokladcupen 2022 blev Elias Sjögren som besegrade Jens Holmqvist i en jämn, välspelad och fin final!


I B-slutspelet segrade Esse Meijer Thulin och i C-slutspelet Johannes Kvarnström.


Ett stort tack till alla spelare och föräldrar som gjorde denna dag till en riktig familjefest!

I samband med Chokladcupen lanserades och presenterades även Ängbyguiden. Ängbyguiden har tagits fram under 1,5-års tid och är en 16-sidig tryckt broschyr som bl a beskriver: - Ängbys värdegrund - Vår vision - Strategi - Riktlinjer för ledare, föräldrar & spelare - Beskrivning av våra tränings- och tävlingsgrupper.


För er som inte hade möjlighet att vara på plats idag så finns Ängbyguiden att hämta på kansliet. Vi publicerar även här en ”webversion”:

https://www.angby.com/.../54a01d... Trevlig läsning och God Jul önskar Ängby SK!bottom of page