top of page

Senior-SM 2024 har avslutats och Ängby SK lyckades att få med sig två medaljer hem till klubben.

Efter fyra dagar i Halmstad har vi nu spelat klart och två fina placeringar på pallen fick vi med oss hem till klubben.

Många av våra spelare som var med och deltog kämpade mycket väl och gjorde kanonbra matcher. Men ett SM är ett SM och de är tuffast möjliga spelare som är med och spelar.


I Herrsingel var de två spelare från klubben som lyckades ta sig till slutspel, Elias Sjögren från gruppspelet och Elias Ranefur som var seedad. längst gick Elias Ranefur som sedan fick ge sig i kvartsfinalen mot Anton Källberg.


Damsingel var de endast Linda Bergström som var med och kämpade i slutspelet, hon tog sig enda fram till finalen där hon fick möta Stina Källberg, som också vann över Linda med 4-2.


I Herrdubbel var många av våra spelare med och kämpade med Elias Ranefur tillsammans med Halmstad spelaren Sinom Arvidsson gick längst och i semifinalen fick de ge sig mot Söderhamns spelarna Anton Källberg och Anders Eriksson.


Mixdubbel var de tufft och Linda Bergström som spelade med Johan Rosenberg fick ge sig i 8-delen samma fick även Elias Sjögren som spelade med Alice Nilsson från Våxtorps BOIS.


I klasserna damer 20 och herrar 20 gick de tufft för många av våra spelare.

I damer 20 lyckades Angelina Bebawy vinna sin grupp innan hon fick lämna WO, pga av en skada hon drog på sig i gruppspelet.

I herrar 20 gick Lukas Gjörling, Elias Sjögren och Isak Edwardsson vidare, Emil Gjörling åkte på seträkning.

Elias Sjögren och Isak Edwardsson gick längst, till 8-del för båda spelarna innan de fick ge sig.


Totalt tycker jag vi gjorde en okej tävlingen, vi kunde ha gett mer känns de som men SM är ett SM och de är svåraste tävlingen för dessa spelare och de gäller att vara på hugget och verkligen visa att man vill vinna för att gå långt, säger Martin Abramson som var en av coacherna på plats.


Alla resultat kan ni se nedan.


I helgens spelades Sweden Tour Spårvägspelen i Brännkyrkahallen och Ängby Sk gjorde många fina resultat.


Tror att alla spelare som var med från Ängby SK gjorde kanonbra matcher och med de spelet fick vi fina placeringar och priser med oss hem, säger Martin Abramson som var en av coacherna från Ängby SK på plats.


Resultat från helgen. (pallplatser)

Herrsingel Elit - 1a, Elias Ranefur

Damer under 20 - 3a, Laurynne Cabardo

Pojkar 13 - 2a, Harald Norburg

Flickor 13 - 3a, Lisa Zetterström

Damer under 18 - 3a, Laurynne Cabardo

Flickor 14 - 2a, Laurynne Cabardo, 3a, Angelina Bebawy

Flickor 16 - 1a, Angelina Bebawy


Alla resultat kan ni se nedan:


Vi vill gratulera alla Ängby spelare som var med och deltog, bra resultat och många spelare hamnade precis utanför pallen, vi visar att vi är många som är starka och vi är på väg framåt.


Prisbilder:

Flickor 14


Herrar Elit


Flickor 14


Flickor 13


Pojkar 13
Har du börjat på pingis och behöver hjälp att välja racket?

Då rekommenderar vi att ni köper vårt startpaket, där det ingår racket, fodral och 3 bollar för endast 650 kr.

Racketen är av bra kvalitet och lämpar sig väl för att lära sig spelets grunder, med god kontroll och känsla i stommen samt goda skruvegenskaper i gummit.

När man lär sig grunderna i pingis är det viktigt att racketen varken är för snabb eller för långsam och att det går att skruva bollen ordentligt. Eftersom skruv är en så viktig del av sporten så är det viktigt att lära sig det så tidigt som möjligt!

För att ta del av detta förmånliga erbjudande så skickar du ett e-postmeddelande till kansliet@angby.com med rubriken ”Startpaket”, skriver vad du heter och vilken grupp du spelar i.

Betalning för startpaket kan ske till PlusGiro 15 28 04 -1 eller Swish 1234 55 54 54. Glöm inte att skriva ”Startpaket” och vem det gäller i meddelandefältet!


bottom of page