top of page
Sök

Ängby SK i Thailand på WTT

Uppdaterat: 18 nov. 2022

En utav världens tuffaste ungdomsturneringar - Ängby utmanade med 9 spelare och gjorde fina resultat.

Ängby SK har varit i Thailand och spelat WTT Youth Contender, en utav världens svåraste ungdomsturneringar med länder som Sydkorea, Hongkong, Taipei, Thailand, Indien och många fler på plats. Ungdomarna var redo för utmaningen och gjorde det mycket bra. Spelartruppen bestod av: Elias Sjögren, Isak Edwardsson, Lukas Gjörling, Olle Ståhl, Hugo Jobs, Emil Gjörling, Jacob Sträm och Melker Sjösvärd (Linköping). Ledare var Nisse Sandberg, Martin Abramson, Mårten Ståhl.


Tävlingen började med klasserna 17 och 13. Det skulle visa sig vara svåra grupper. Vi var seedade men vi vet av erfarenhet att i dessa turneringar så finns det en massa oseedade kanonbra spelare och det blev vi varse i första matcherna.

Vi stod upp bra och utmanade men man ser att vi behöver bli snabbare och starkare för att vinna de sista bollarna. Våra spelare hade bra taktiska delar som gjorde att vi hängde med men i de sista bollarna räckte inte de till, säger Martin Abramson, en av ledarna på plats.


Några av spelarna lyckades ta sig ända fram till 8-del och i dessa startfält är det superbra. Dagen därpå var det dags för 19 och 15 - också där tuffa startfält. I pojkar 19 fanns det en massa riktigt bra spelare som håller bra klass även på en seniornivå. Isak och Elias gjorde det båda bra och var nära på att ta sig vidare. I pojkar 15 var våra killar redo för vad som kommer och hade bra upplägg på matcherna och placerade sig som tvåa och fick därmed spela slutspel.


Tyvärr var vi tvungna att åka hem sista dagen. Det var dock kul att se att några tog sig till slutspel även i pojkar 15 och kunde eventuellt tagit en placering extra. De lärde sig snabbt av nivån här och får vi möta detta motstånd oftare hänger vi också mycket mer med i matcherna och kan ta oss ännu längre fram, säger Martin Abramson.


Vi vill tacka SBTF för att vi fick åka och ta del av denna erfarenhet. Tack också Nisse som har planerat och genomfört en superresa för oss alla som var med!


För att se alla resultat, klicka på denna länk: - WTT Youth Contender Thailand 2022

Comments


bottom of page