Hoppa till sidans innehåll

Skärpta covid-19-riktlinjer

01 NOV 2020 22:19
  • Uppdaterad: 20 NOV 2020 09:54

Till anställda, medlemmar och anhöriga i Ängby Sportklubb,

Torsdag 29 oktober fattade Folkhälsomyndigheten beslut om skärpta allmänna råd för bl a Stockholms län. Beslutet gällde ursprunligen till och med torsdag 19 november 2020, men har förlängts. De skärpta allmänna råden innefattar bl a att "avstå från att vistas i inomhusmiljöer som [...] badhus och gym" samt att "avstå från att delta i exempelvis [...] idrottsträningar, matcher och tävlingar" (där det senare dock inte gäller för idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare). Dessutom skriver Folkhälsomyndigheten att man om möjligt bör "undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med". Beslutet omfattar också skärpta allmänna råd för verksamheter, som exempelvis idrottsanläggningar.

Som en följd av Folkhälsomyndighetens beslut så beslutade Ängby SK:s ledningsgrupp omedelbart att ställa in alla ännu ej påbörjade klasser i det pågående arrangemanget Sweden Tour Ängby International 2020. Söndag 1 november tog ledningsgruppen följande kompletterande beslut:

1) För ungdomar födda 2005 eller senare fortsätter träningen. Träningstider kan dock tillfälligt komma att förändras, vilket i så fall kommuniceras via e-post. Föreningens covid-19-rutiner ska självklart följas, läs mer här: https://www.angby.com/.../Senastenytt/UppdateringCovid-19/

2) För våra elitaktiva spelare i A-lagens spelartrupper fortsätter träningen i enlighet med Folkhälsomyndighetens undantag för yrkesutövning, dvs professionell idrott. Även här ska föreningens covid-19-rutiner självklart följas.

3) För spelare födda 2004 eller tidigare pausas den ordinarie träningen. Det gäller även om man ingår i en träningsgrupp som inte pausas. Detta inkluderar exempelvis all motions-/och senior-/veteranträning.

4) Ängby avråder alla utom kanslipersonal, spelare födda 2005 och senare (i samband med träning), A-lagsspelare (i samband med träning) och tränare (i samband med tränaruppdrag), att vistas i Ängbys lokaler tillsvidare. Hallpersonal kommer att kontrollera att trängsel inte uppstår.

5) I tillägg till föreningens tidigare covid-19-rutiner så rekommenderar vi tillsvidare även att all träning sker med barriärer mellan borden för att säkerställa avstånd, och med så få bollar som möjligt för att undvika potentiell smittorisk mellan bord. Undvik om möjligt att dela boll med andra bord. Torka eventuell svett på egen handduk istället för på bordet. Rengör bordsyta och bollar efter genomfört träningspass med hjälp av de sprayflaskor som kommer placeras ut.

Ovanstående gäller fr o m måndag 2 november t o m söndag 13 december om ingen annan information delges dessförinnan.

Ängby SK:s ledningsgrupp genom
Mikael Frank, Sportchef

070 749 67 83
Skribent: Kansliet
E-post: Adressen Gömd


 

 


 

ttexse-1425236438-16

 

 

LogoEttuCMYK

 

ittf


 

Postadress:
Ängby SK - Bordtennis
Box 231
16213 Vällingby

Besöksadress:
Bräckegatan 5
16213 Vällingby

Kontakt:
Tel: 08896783
Fax: 08896783
E-post: This is a mailto link

Se all info