Hoppa till sidans innehåll

Växjö

31 AUG 2009 09:57
.
  • Uppdaterad: 31 AUG 2009 14:37

bilder här

 

Växjö

 

I H20 gick Sebbe Loso till åttondel, Jonas var i åttondel i 15 och i kvarten i 14.

Kevin var i åttondel i 14 och Elias var också i åttondel i 13. Lina var i kvarten i DS.

 

Det var en godkänd helg med många tuffa och lärorika matcher. Stämningen var bra i truppen och nu är säsongen igång på allvar.

/TJ

 

Rapport från årets första Ungdoms-GP (I Växjö)

Undertecknad var på plats på söndagen då 6 stycken tjejer från Ängby tog hallen i besittning.

Först klass var Damer 20 där Maria Engelson tog sig till semifinal efter mycket stabilt spel. Maria slog på vägen fram Jeanette Lindberg Upplands-Väsby, Jennifer Nilsson BTK Rekord för att i semifinalen förlora mot Sara Lundin Uddevalla . Uyanga Altanhuiyag åkte här i andra matchen mot Mickaela Carlsson Ärtemark. I Flickor 12 hade vi Anette Lundh med i det 16 tjejer starka startfältet. Anette kom tvåa i sin pool och i kvartsfinalen så pressade hon slutsegraren Tilda Johansson Lessebo till en stenhård 5-setare. I Flickor 13 gick Helena Zetterström fram som en ångvält och röjde allt i sin väg fram till ledning 2-1 i set och 4-0 i fjärde set mot Tilda Johansson Lessebo. Då kom de berömda finalnerverna in i hagen och Helena fick inte ordning på spelet därefter. En mycket bra insats ändå.

Dags för flickor 15 där vi såg fram emot en final mellan den toppseedade kinesiskan och Stina Zetterström, båda infriade förhoppningarna efter att Stina vunnit mot kinesiska nr. 2 i semifinalen med 11-1 i skiljeset. I finalen så vann dock kinesiska nr. 1 relativt klart men efter bra spel av Stina.

I Damjuniorer 17 hade vi tre spelare med, toppseedade Maria Engelson som i första matchen stabilt spelade ut Sofia Åbladh Falkenberg för att sedan förlora mot en vilt sluggande Clara Erlandsson från Ärtemark.  Här startade Uyanga starkt med en seger mot Karin Lomander från Varberg för att sedan förlora mot Lisa Rydén Dänningelanda. Lisa som för övrigt förpassade Linda Bergström ur flickor 15 efter en knallhård femsetare. Slutligen så klev Stina Zetterström fram i damjuniorer 17 och belade en stark semifinalplats där Huda Mustafa Lyckeby blev för svår. Stina gjorde här en kanonmatch i kvartsfinalen och slog ut Emma Väyrinen Ärtemark.

När dagen började lida mot sitt slut så var det dags för dagens fullträff, Linda Bergström stred som en duracell-kanin bak i hagen och plockade alla attacker som motståndarna levererade. I kvartsfinalen hårdnade det till när Jessika Jonsson Åsa spelade på topp och pressade Linda till 3 hårda set med många långa dueller. I semifinalen väntade kinesiska nr. 1, (hon som slog Stina i Flickor 15) Linda höjde spelnivån ett par snäpp till och vann med 3-0. I finalen var det dags för kinesiska nr. 2 att försöka stoppa Linda, Men det gick inte, en ny 3-0 seger efter mycket lugnt och säkert deffspel med vinstgivande attacker. En mycket bra tävling för våra tjejer som bådar gott inför den fortsatta säsongen.  Tack tjejer för en bra resa ni är fantastiska att jobba med!

 

Vid datorn, sent på kvällen, på tåget hem.

Fladder

 

Skribent: Martin Abramson


 

 


 

ttexse-1425236438-16

 

 

LogoEttuCMYK

 

ittf


 

Postadress:
Ängby SK - Bordtennis
Box 231
16213 Vällingby

Besöksadress:
Bräckegatan 5
16213 Vällingby

Kontakt:
Tel: 08896783
Fax: 08896783
E-post: This is a mailto link

Se all info