Hoppa till sidans innehåll

Uppdatering Covid-19

21 AUG 2020 22:40
Inför starten av höstterminen vet vi att många medlemmar och anhöriga har funderingar relaterade till Covid-19.
 • Uppdaterad: 21 AUG 2020 22:40

Folkhälsomyndigheten uppmanar generellt att idrott och träning ska fortsätta, då det anses främja folkhälsan. Ängby SK följer de allmänna rekommendationerna gällande Covid-19 som finns på Folkhälsomyndighetens hemsida (se www.folkhalsomyndigheten.se) samt de regeringsdirektiv som tas (se www.regeringen.se). Ängby SK är som bordtennisklubb även underställd Svenska Bordtennisförbundet (se www.svenskbordtennis.com), som bl.a. tagit fram ett Coronaprotokoll som vi också följer. Vidare genomför Ängby löpande riskbedömningar av de aktiviteter som klubben planerat, exempelvis arrangemang så som tävlingar och läger. Vi har också infört en del generella anpassningar, regler och rekommendationer, se nedan:
 • Håll dig hemma (eller åtminstone inte i Ängbys lokaler) om du
  • Känner dig det minsta sjuk, till exempel har förkylning, hosta eller feber – stanna hemma till du är helt symptomfri och ytterligare två dygn därefter. Tränare har mandat att skicka hem spelare som uppvisar symptom.
  •  Misstänker att du nyligen varit i kontakt med någon som kan vara smittad.
 • Vi rekommenderar att du starkt överväger att hålla dig hemma om du tillhör en av Folkhälsomyndigheten utpekad riskgrupp.
 • Vi rekommenderar att du, i den mån det är möjligt, överväger andra färdmedel till och från hallen än kollektivtrafik.
 • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten eller handsprit, t ex direkt när du kommer till hallen – Ängby har sett till att tvål, vatten och torkpapper finns tillgängligt i anslutning till träningshallarna.
 • Vi rekommenderar att omklädningsrummen inte används för ombyte och dusch, utan att du gör detta hemma i den mån det är möjligt.
 • Vi uppmanar att inte skaka hand innan eller efter match och träning – vi rekommenderar istället kontaktfria alternativ att visa respekt.
 • Var noga med att inte dela vattenflaska eller mat med någon.
 • När du är klar med din träning så lämnar du lokalen utan att dröja kvar - bara de som har träning ska vistas i hallen.
 • Fysträning, i förekommande fall, sker med fördel utomhus när det är möjligt.
 • Anhöriga till spelare bör inte vistas i lokalerna. Detta gäller både innan, under och efter träning. Vid hämtning så ombeds anhöriga vänta utanför hallen.
Till sist vill vi poängtera att det alltid är individens egna beslut att medverka på träningar och andra arrangemang där mindre grupper av människor samlas. Även om vi rekommenderar att var och en fattar sitt beslut utifrån gällande myndighetsrekommendationer så är det viktigt att komma ihåg att allas situation är unik.
Vi kommer att fortsätta uppdatera informationen ovan löpande, och hoppas att detta ska bidra till att verksamheten upplevs som trygg även under denna tuffa tid.
Mikael Frank, Ängby Sportklubb
08-896783 office; 0707-496783 mobile phone; This is a mailto link
Skribent: Kansliet
E-post: Adressen Gömd


 

 


 

ttexse-1425236438-16

 

 

LogoEttuCMYK

 

ittf


 

Postadress:
Ängby SK - Bordtennis
Box 231
16213 Vällingby

Besöksadress:
Bräckegatan 5
16213 Vällingby

Kontakt:
Tel: 08896783
Fax: 08896783
E-post: This is a mailto link

Se all info