Hoppa till sidans innehåll

USM rapport (dag 1)

15 APR 2011 22:44
Första SM-dagen är över och vi är tillbaka i Varbergs klubbhus där vi spenderar nätterna. En trevlig lokal med ett stort vardagsrum, kök och sovrum med våningssängar.
  • Skapad: 15 APR 2011 22:44

Önskas en uppdatering av dagens vinster, förluster och skrällar så ska vi inte göra er besvikna. Morgonen startade med yngsta pojkklassen där våra fem killar trädde in i poolspelet med höga förväntningar och visst infriades dessa då fyra av fem möjliga tog sig in i huvudturneringen. En tredjeplats i poolen för Johannes är inte fy skam det heller – imorgon spelas nämligen B-slutspelet där det ska krigas om en framskjuten placering. I P15 spelades dagens rysare mellan Tim Lofterud, Södertälje BTK och Wilhelm Kindblad, Lyckeby BTK där ett skiljeset som, lite oväntat, slutade till Lofteruds fördel ledde till seträkning där Elias hamnade på den snöpliga tredjeplatsen. Jonas får alltså ensam försvara Ängbys rödgula färger i morgondagens P15-slutspel dit han är direktkvalificerad.

En ordentlig frukost kryddad med ett glas Oboy samt en mättande lunch bestående av husmanskosten potatismos och falukorv hann tjejerna med innan det var dags för dem att träda in i turneringen. Jag vet inte om det var Oboyen eller falukorven som gjorde det men samtliga genomförde ett fenomenalt poolspel. Angela, Cornelia, Anette och Jenny blev poolettor i sina respektive klasser och Amanda som spelar sitt första SM spelade sig till andraplatsen och är därmed även hon klar för huvudturneringen imorgon. Kul!

Helena, Linda och Maria anlände till hallen på eftermiddagen och började sitt USM med dubbelspel då de är direktkvalificerade till slutspelet som börjar imorgon. Linda och Maria vann bekvämt sin första match och imorgon väntar vidare utmaningar. Österåker-Ängby paren Jenny/Anette samt Cornelia/Angela vann båda varsin match innan de föll i skilje i sextondelen. Elias/Jonas är även de ute. Kvar är, förutom Linda/Maria, Helena tillsammans med Åsas Jessika Jonsson som imorgon spelar kvartsfinal. Hannes tillsammans den nyblivna ängbyspelaren Theodor spelar åttondelsfinal imorgon eftermiddag.

Vad väntar oss imorgon? Tidig uppgång igen för de yngsta pojkarna som spelar först varefter F12 spelar några omgångar i slutspelet. Sedan blir det dubbel varefter kvällen avslutas med de äldsta klasserna, P15 och F15. Håll tummarna och följ resultaten inne på www.varbergsbtk.se så ska vi göra vårt bästa på plats i Varberg!

Skribent: Paula Sinkkonen


 

 


 

ttexse-1425236438-16

 

 

LogoEttuCMYK

 

ittf


 

Postadress:
Ängby SK - Bordtennis
Box 231
16213 Vällingby

Besöksadress:
Bräckegatan 5
16213 Vällingby

Kontakt:
Tel: 08896783
Fax: 08896783
E-post: This is a mailto link

Se all info