Hoppa till sidans innehåll

SM 2011

17 MAR 2011 11:02
I helgen som gick så arrangerades senior, -20 och -11 års SM i Stockholm.
  • Skapad: 17 MAR 2011 11:02

Ängby hade med 6 pojkar och 6 flickor sammanlagt i senior och -20 klasserna. Tyvärr så hade inte några 11:åringar kvalificerat sig detta år.

Tävlingen började på fredag morgon med mixeddubbel och herrdubbel. Tyvärr så mötte våra spelare tidigt på övermäktigt motstånd i dessa klasser. På eftermiddagen var det dags för herrsingel där Jesper Berglund vann både kvalmatch och första omgången innan slutsegraren Per Gerell blev för svår. Martin Singh vann även han både kvalmatch och första omgång innan Kristian Karlsson vann med 4-2. Övriga herrar fick lämna arenan redan efter första matchen.

Så var det dags för damsingel att starta där vi hade hopp om framskjutna placeringar. Bäst lyckades Caroline Wersäll som efter flera tuffa matcher till slut tog sig till en kvartsfinal där Marie Persson Team Mälarenergi vann med 4-2. Linda Bergström, Maria Engelson och Josefin Lund vann alla varsin match för att sedan åka ut mot högre seedad spelare. Den sista Ängbytjejen var Ellinor Bergström som tyvärr förlorade i första omgången.

I damdubbeln så blev det två kvartsfinalplatser, den första genom Caroline Wersäll och Madde Melcher från Spårvägen samt genom Linda Bergström och Maria Engelson som för andra året i rad tog sig fram till kvarten.

I herrar 20 stod hoppet till Jesper Berglund som var seedad 14 i klassen men som tyvärr inte kom upp i normal standard och förlorade i sin första omgång mot Martin Cederlöf Örebro med 4-0.

Hittills hade vi knaprat ihop 3 kvartsfinaler och hoppet om att få med oss medaljer av ädlare valörer fanns kvar när damer -20 startade. Maria Engelson var seedad och stod över kvalomgångarna meddans Stina Zetterström var sjuk och avstod hela tävlingen. I kvalet fanns då kvar Josefin Lund och Linda Bergström som mycket övertygande vann sina pooler och därmed varsin plats bland de 16 bästa i slutspelet. I 8:delsfinalerna så vann alla tre (Maria, Linda och Jossan) efter lugnt och säkert spel och väl nu i kvarten så borde vi väl få med någon medalj hem. Men icke, tre tunga förluster där vi inte var särskilt nära i någon match gjorde att vi slutade på sex kvartsfinaler vilket så här en dag efter känns som ett klart godkänt facit.  Maria förlorade mot Jennifer ”bäst när det gäller” Jonsson från Lekstorp som i finalen vände 0-3 till vinst med 4-3 mot Daniella Moskovics som slog ut Linda Bergström i kvartsfinalen med 4-2. Josefin som hittills i turneringen spelat på absoluta topp fick inte ihop det alls mot regerande mästarinnan Madde Melcher från Spårvägen (tidigare i Ängby) och en smärtsam 0-4 förlust var ett faktum.  

 

Slut!

Skribent: Mikael Frank


 

 


 

ttexse-1425236438-16

 

 

LogoEttuCMYK

 

ittf


 

Postadress:
Ängby SK - Bordtennis
Box 231
16213 Vällingby

Besöksadress:
Bräckegatan 5
16213 Vällingby

Kontakt:
Tel: 08896783
Fax: 08896783
E-post: This is a mailto link

Se all info