Hoppa till sidans innehåll

JSM

18 MAJ 2010 10:22
Ängby SK
  • Skapad: 18 MAJ 2010 10:22

Ängby bästa medaljklubb på Junior SM
 
I helgen som gick så avgjordes Junior SM i Eriksdalshallen med åldrarna -14 och -17 år (singel o dubbel)
3 guld, 1 silver och 2 bronsmedaljer blev vårt facit från denna fantastiska helg.
Tävlingens drottning blev Ängbys Maria Engelson som tog två guld, Flickor -14 singel och dubbel ihop med Linda Bergström (som därmed tog sitt sjätte SM-guld i dubbel och lag de två senaste säsongerna).
Maria spelade långt ifrån sin bästa pingis denna helg men var ändå tämligen ohotad, starkt att vinna utan att spela på topp. I finalen mötte Maria Sannamari Böllenius från Spårvägen och vann med 4-0 i set. Linda Bergström hade det tyngre i singelspelet där inte mycket fungerade och en tung förlust blev det i kvartsfinalen mot Emelie Fitzgerald från Ås. I flickor -14 singel så klev även Erica Åkerlind och Helena Zetterström fram och tog sig till kvartsfinal samt en semifinalplats i Flickor -14 dubbel.
I dubbelsemin så föll Erica o Helena med minsta möjliga marginal (11-9 i femte set) mot Jessika Jonsson och Rebecka Åkesson från Åsa. Så nära var det att vi hade haft två par i finalen.
 
I pojkdubbel -14 blev det ett överraskande guld genom Kevin Siu och Jonas Stener som fullständigt krossade allt motstånd denna helg. I första matchen blev det en 3-1 seger för att sedan inte släppa ett enda set i tävlingen. Tre seedade par sopades undan på vägen fram till guldmedaljerna. 
I Pojksingel -14 Fanns det tre Ängbymusketörer med. Elias Ranefur vann sin kvalgrupp samt en match i slutspelet innan han snöpligt föll mot Marcus Olovsson BTK Linné med 2 bollar i skilje.
Även Kevin Siu föll med 2 bollar i skilje i sin första slutspelsmatch mot Sebastian Luu Kristianstad..
Jonas Stener vann sin första match för att sedan förlora mot Mattias Lauridsen BTK Frej med 4-0.
 
I damjuniordubbel blev det en silvermedalj genom Stina Zetterström och Josefin Lund som föll i finalen med 3-2 mot Michaela Karlsson och Clara Erlandsson Ärtemark. Här ledde Stina och Jossan med 2-0 i set men lyckades inte knyta till.
 
En bronsmedalj blev det sedan till Stina Zetterström i Damjunior -17 singeln efter förlust mot tvåan Jennifer Jonsson Lekstorp. Här kom Josefin Lund till Kvartsfinal där hon vände underläge 0-3 i set till 3-3 och ledning 8-3 i skiljesetet mot Michaela Karlsson Ärtemark som till slut slingrade sig ur och vann även hon med 2 bollars marginal. Ellinor Bergström och Anna Li klarade inte kvalet på fredagen där båda kom trea i sina grupper. Uyanga ”Uugii” Altanhuyag föll i sin första slutspelsmatch med 4-2.
 
I herrjunior -17 singel så klarade alla våra fyra spelare kvalomgången men fick ge sig tidigt i slutspelet. Längst kom Carl Åkerlind som vann en match för att sedan förlora mot Mattias Pernhult Eslöv. Rickard Bogemyr, Mikael Lundh och Vincent K-Laurentii föll alla i sina första slutspelsmatcher.
 
Och till sist Herrjunior -17 dubbeln där Carl Åkerlind och Mikael Lundh vann två matcher för att sedan förlora mot toppseedade Mattias Pernhult och Pontus Fritioff Eslöv.
 
Sammanfattning:
En mycket bra helg med många fina framgångar och många medaljer, Ändå känns det som vi hade chans på mycket mer. Det var flera tunga 2 bollars förluster i skiljeset som kunde gått vår väg istället.
 
Det var stor dominans från Stockholm denna helg då Spårvägens BTK tog 3 guld, 1 silver och 1 brons.
Tillsammans vann vi 6 av 8 guld till Stockholm.
 
Dagarna innan JSM blev Maria Engelson och Linda Bergström uttagna att representera Sverige vid Ungdoms EM i Turkiet denna sommar, här har vi nog även chans på att få med en spelare i
 damjuniorklassen också.
 
Vid datorn
 
 
Mikael Frank

 

foto: Irving Karlsson

Skribent: Martin Abramson


 

 


 

ttexse-1425236438-16

 

 

LogoEttuCMYK

 

ittf


 

Postadress:
Ängby SK - Bordtennis
Box 231
16213 Vällingby

Besöksadress:
Bräckegatan 5
16213 Vällingby

Kontakt:
Tel: 08896783
Fax: 08896783
E-post: This is a mailto link

Se all info