Hoppa till sidans innehåll

Iraq Junior & Cadet Open (tor)

27 JAN 2011 21:53
Idag spelades slutspelet i lagtävlingen och det slutade med tre pallplatser för Sverige. Det blev silvermedaljer för juniortjejerna och kadettkillarna. Det mixade laget, med Calle och Mohamed, slutade på tredje plats.
  • Skapad: 27 JAN 2011 21:53

Vi börjar med dagens bästa svensklag som var juniortjejerna. Linda och Helena började dagen med två klara segrar. I sin sista gruppspelsmatch vann dom mot Irak B och sedan vann dom mot Jordanien i semifinalen. Totalt i dessa två matcher blev det 18-0 i set och det var alltså riktigt stabilt spel från tjejerna. Därefter väntade final mot Egypten och för första gången väntade två riktigt bra spelare i motståndarlaget (Egyptens spelare är seedade 1:a och 2:a i singel). Lagmatchen inleddes med att Linda vann mot Egyptens tvåa med 3-1. Andra setet, som slutade 11-4 till Linda, var det bästa jag sett från Linda och efter setet kom hon joggande till coachbänken och sa: Nu stimmar jag! Riktigt kul att få se så bra spel och en så glad tjej. Dom två efterföljande matcherna slutade med två förluster för Sverige. Helena spelade helt okej men motståndet, i form av Egyptens bästa spelare, var lite för bra. Dubbelspelet var, enligt mig, bitvis mycket bra men några enkla misstag ledde till förlust i tre jämna set. Efter dubbeln var det dags för lagens ettor att möta varandra. Det blev en mycket välspelad match med många långa bolldueller och Linda lyckades vinna med 11-9 i femte set =)

Nu var det dags för avgörande match mellan Helena och Egyptens tvåa. Det slutade tyvärr med förlust för Sverige men i sista setet visade Helena att hon snart kommer kunna vinna mot så här bra juniorer (hon är ju bara kadett nu). Tjejerna visade riktigt bra inställning hela dagen och framförallt i finalen. Det är riktigt kul att coacha spelare som har så härlig attityd som dom här spelarna.  

Elias och Simon började dagen med en 3-0 vinst i semifinalen mot Irak B. I finalen blev det för första gången tufft motstånd för våra killar. Där väntade Iran som har två spelare som är duktiga på pingis och väldigt duktiga på att ossa. Både Elias och Simon förlorade mot Irans bästa spelare. Simon vann med 3-0 mot Irans andra spelare efter riktigt bra spel. Dubbelmatchen var en nyckelmatch för att vinna kadettklassen. Killarna hade matchboll i dubbeln men det räckte tyvärr inte hela vägen. Det blev förlust med 13-11 i skilje. Efter dubbeln förlorade alltså Simon mot Irans etta och det blev förlust i lagmatchen med 3-1.

Calle och Mohamed mötte Mohameds kompisar från Egypten i semifinal. Det var inte den bästa lottningen eftersom egyptierna på förhand hade bestämt att Mohamed skulle förlora sina singelmatcher. Men det var Calle som började spela och han gjorde det riktigt bra. Han spelade mycket bättre än igår, men tyvärr blev det förlust efter ledning med 2-0 i set. Sen var det match mellan Mohamed och en annan egyptier och då spelade dom ballongplock hela matchen. Resultatet blev det som dom bestämt innan. Riktigt tråkigt att dom gör så. Sen var det dags för dubbel och då kämpade både Mohamed och Calle, men tyvärr blev det en till förlust med 3-2. Slutresultatet blev alltså 3-0 till Egypten och dom vann senare också finalen.

Efter det att alla finaler var färdigspelade var det prisutdelning. Men det roligaste hände efter prisutdelningen då det var dags för fotografering. Vi svenskar satt på prispallen och blev fotograferade och vi kom aldrig därifrån. Varje gång vi tänkte gå kom det nya irakier som ville ta bilder med oss. Det blev otroligt många fotografier och det tog inte slut för än hallen släcktes och vi blev utkörda.

Det känns som att vi från Sverige är från en annan planet när vi är här i Irak. Alla tittar på oss lite extra länge och vi blir intervjuade efter nästan alla matcher och sen alla dessa fotografier. Men alla är jättetrevliga mot oss och det är sååå kul att vara här.

Imorgon börjar singel- och dubbelklasserna.

God natt!

Skribent: Johan Rosenberg


 

 


 

ttexse-1425236438-16

 

 

LogoEttuCMYK

 

ittf


 

Postadress:
Ängby SK - Bordtennis
Box 231
16213 Vällingby

Besöksadress:
Bräckegatan 5
16213 Vällingby

Kontakt:
Tel: 08896783
Fax: 08896783
E-post: This is a mailto link

Se all info