Hoppa till sidans innehåll

Iraq Junior & Cadet Open (ons)

26 JAN 2011 22:06
Idag spelades gruppspelet i lagtävlingen och för Sverige blev det sex vunna lagmatcher och en förlust.
  • Skapad: 26 JAN 2011 22:06

Dagen började med frukost på hotellet och vid kvart över åtta gick första bussen till hallen. Calle, som spelar juniorlag tillsammans med Mohamed från Egypten, var första svenska spelare i hagen idag. Det mixade laget började bra och vann enkelt mot Irak B med 3-0. På eftermiddagen blev det tuffare motstånd då det var match mot Iran A. Det blev tyvärr förlust med 2-3 i en jämn lagmatch, där Mohamed lyckades vinna båda sina matcher med 3-2 i set. Sista lagmatchen i gruppen spelades mot Jordanien och här blev det vinst med 3-0 igen. Detta gav en andraplats i gruppen efter Iran A och imorgon blir det semifinal mot Egypten.

Linda och Helena började dagen med en säker 3-0 seger mot Iran. Båda singelmatcherna slutade med 3-0 vinster för Sverige och det var bara dubbeln som var jämn (3-2 till Sverige). Tjejernas andra match mot Puerto Rico/Syrien (mixat lag) blev jämnare och första matchen spelades mellan Linda och duktiga Carelyn från Puerto Rico. Det blev en hård femsetsmatch, mellan två taggade tjejer, som slutade med förlust för Sverige. Därefter vann Helena med 3-0 mot den syrianska spelaren och ängbytjejerna lyckades även vinna den viktiga dubbelmatchen. Carelyn vann mot Helena innan Linda kunde avgöra med en enkel seger mot syrianskan. Det blev alltså två vinster för tjejerna och imorgon väntar Irak B i sista gruppspelsmatchen.

Elias och Simon spelar kadettklassen och dom hade en grupp med tre lag. Därför hade dom ledigt till klockan fyra. Eftermiddagsmatchen spelades mot Irak A och det blev 3-0 till våra smågrabbar. På kvällen blev det ytterligare en 3-0 vinst och denna gång stod Irak C för motståndet. Dessa resultat innebar en överlägsen gruppseger och imorgon förmiddag är det dags för semifinal.

Första tävlingsdagen har visat två saker:

1. Det skiljer väldigt mycket mellan dom bra och dom dåliga spelarna som är med i den här tävlingen. Dom bästa killarna kommer från Sverige, Iran och Egypten. Dom bästa tjejerna kommer från Sverige, Egypten och Puerto Rico.

2. Alla irakier (pingisspelare, simmare och alla andra) vill ta bilder med oss. Jag vet inte hur många gånger vi hört: Photo? please!!

Nu ska vi sova och ladda för morgondagens finalspel i lagtävlingen.

Skribent: Johan Rosenberg


 

 


 

ttexse-1425236438-16

 

 

LogoEttuCMYK

 

ittf


 

Postadress:
Ängby SK - Bordtennis
Box 231
16213 Vällingby

Besöksadress:
Bräckegatan 5
16213 Vällingby

Kontakt:
Tel: 08896783
Fax: 08896783
E-post: This is a mailto link

Se all info