Hoppa till sidans innehåll

Iraq Junior & Cadet Open (mån-tis)

25 JAN 2011 22:43
Tidigt igår åkte vi med fem spelare och två coacher till Irak för att spela Iraq Junior & Cadet Open. Spelarna som representerar Sverige och Ängby i denna tävling är Linda, Helena, Calle, Elias och Simon (lån från Spårvägen).
  • Skapad: 25 JAN 2011 22:43

Här kommer en liten rapport från våra två första dagar på denna spännande resa.

Resan började med en tidig samling på Arlanda på måndagen. Det var trötta spelare och ledare som träffades på terminal 5, men tröttast av alla var nog Nisse som vid mellanlandningen i Wien lyckades gå rakt in i en stolpe samtidigt som han kollade på biljetten. Vi andra fick oss ett gott skratt och sedan fortsatte resan från Wien till vår slutdestination Erbil. Flygresan gick bra och tiden på planet användes till bland annat sömn, plugg, kolla film och spela luffaschack.

Det första jag gjorde när vi väntade på våra väskor i Erbil var att jag frågade en kille om han kunde ta en bild på oss (se ovan) och då visade det sig att han kunde prata lite svenska. Hur stor är den chansen? När alla fått sina väskor (jag fick min sist som vanligt) mötte vi upp några som skjutsade oss till hotellet. Jag delar rum med ”Charlie”, ”Skrikis” och ”Björnen”. Det borde ni kunna lista ut vilka det är =)

Resterande del av måndagen bestod av mat på hotellet, träning och sen mat igen. Träningen var fri och vi från Sverige spelade med varandra, men det var efter träningen som dagens höjdpunkt kom. Jag kan inte komma ihåg när jag skrattade så mycket senast. Vid middagen på hotellet fick Helena en grön chili på sin tallrik som några vågade smaka. Dom som smakade först tog jättesmå tuggor och alla (förutom Nisse) tyckte att chilin var stark, men sen när det var Simons tur kom det roliga. Han tog en riktigt stor tugga och efter några sekunder kom dom sjukaste och roligaste grimaserna jag någonsin sett och det blev bara roligare. Grimaserna blev roligare och roligare och vi skrattade och skrattade. Det tog flera minuter innan Simon kunde få fram några ord: Vad va det här egentligen?!?!

Idag (tisdag) var det träning mellan elva och ett, och denna gång tränade våra spelare med spelare från dom andra länderna. Träningen leddes av en tränare från Vitryssland, Aleksey Yefremov. På eftermiddaggen var det dags för utflykt och då åkte vi, tillsammans med tränaren Aleksey och spelaren Carelyn från Puerto Rico, en häftig linbana över en park och efter det åkte vi till ett shoppingcenter. På kvällen var det möte för alla coacher och då märktes det att det här ett viktigt arrangemang för Irak. På mötet, som även bevakades av media, förklarades det att dom verkligen ansträngts sig för att kunna genomföra denna tävling.

Imorgon börjar det roliga, då är det dags för första tävlingsdagen. Lagspelet spelas onsdag-torsdag och singel- & dubbelklasserna spelas fredag till lördag.

Slutligen vill jag bara säga att vi har haft två jättebra dagar och om ni vill se hur kul två av våra yngre spelare har haft kan ni kolla på den här länken: tuffpingis.blogg.se

Hörs igen imorgon!  

Skribent: Johan Rosenberg


 

 


 

ttexse-1425236438-16

 

 

LogoEttuCMYK

 

ittf


 

Postadress:
Ängby SK - Bordtennis
Box 231
16213 Vällingby

Besöksadress:
Bräckegatan 5
16213 Vällingby

Kontakt:
Tel: 08896783
Fax: 08896783
E-post: This is a mailto link

Se all info