Hoppa till sidans innehåll

Iraq Junior & Cadet Open (lör)

29 JAN 2011 20:46
Nu är tävlingen slut. Idag spelades slutspelet i singel- och dubbelklasserna. Det blev ytterligare sju pallplatser för Ängby. Med dom tre pallplatserna i lagtävlingen blev det alltså totalt tio svenska pallplatser här i Erbil.
  • Uppdaterad: 06 DEC 2013 23:45

Vi börjar med Sveriges enda guldmedalj. Den tog Calle tillsammans med Mohamed (Egypten) i juniordubbeln. Idag spelades semifinal och final i den klassen och det svensk-egyptiska paret skrällde i båda dom matcherna. I semifinalen mötte dom Iran (vinnaren i singel+hans kompis) och dom lyckades vinna en mycket jämn match med 3-1 i set där det var två bollars marginal i alla fyra set. I finalen väntade egyptierna, som vann lagtävlingen, och här blev det ännu mer spännande. Vid ställningen 2-2 i set ledde Calle och Mohamed med 10-5 efter mycket bra spel. Men sen hände nåt... Mohamed missade ett jättebra läge och Calles returer, som varit överraskande bra i finalen, blev helt plötsligt värdelösa. Så det tog inte lång tid innan ställningen var 10-10. Då var vi många svenskar (inklusive Calle) som trodde att segern skulle gå till Egypten. Men vi är så glada att vi hade fel =) Efter matchbollar åt båda hållen lyckades Calle och Mohamed vinna med 15-13!!! Riktigt bra av dom och härligt att se Calles glädje då matchbollen var vunnen.

I singel gick Calle till kvartsfinal efter vinst mot en irakier i åttondelen. I kvartsfinalen började Calle bra och ledde med 2-1 mot iraniern, som sedan vann klassen, men efter lite passivt spel blev det förlust med 4-2. Sett över hela tävlingen var det en riktigt bra insats av Calle och det är ju inte helt fel att komma hem med en guldmedalj.

Även "Skrikis" (Simon), som visade riktigt bra inställning, gick till kvartsfinal i juniorklassen. Han vann mot en kadett från Iran i åttondelen och i kvarten väntade en junior från Iran. Kvartsfinalen var nog Simons bästa match i turneringen men tyvärr blev det förlust med 4-2 mot killen som sedan slutade tvåa. I kaddetklassen kom Simon till semifinal och även här va det en iranier som satte stopp för Sveriges kommande stjärna!?!

Simon delade tredjeplatsen i kadettklassen med Elias som även han förlorade mot en iranier. I juniorklassen förlorade Elias mot samma spelare som Calle (han som vann klassen). Elias gjorde en bra match och vid underläge 3-1 så var han verkligen på väg in i matchen. Elias vann femte setet med 11-3 och i sjätte setet ledde han med 10-5 och här är ett citat från Elias: "Han (iraniern) var riktigt mör". Men tre bollar, en timeout från Elias, och ytterligare fyra bollar senare var matchen över. 12-10 till iraniern och 4-2 i set, men ändå en bra match av Elias.

Helenas spel idag var mycket upp och ner. Ibland riktigt riktigt bra, men ibland inte så bra. Det blev en semifinal i kadettklassen och en åttondel i juniorklassen. Med lite jämnare spel kunde Helenas resultat blivit ännu bättre. Hon ska nu hem och träna på att höja sin lägsta nivå och hon ska även träna på att äta frukt och grönsaker.

Linda mötte tre tjejer från Egypten idag. I kvartsfinal vann hon mot en av Egyptens kadetter med 4-1. I semifinal blev det tuffare motstånd, för där väntade den andraseedade tjejen. Det var bra spel från båda sidor men det kändes hela tiden som Linda hade kontroll på matchen och hon vann med 4-2. Nu var det dags för final mot Dina Meshref, som Linda vann mot i lagfinalen. Dina spelade lite bättre och mer taktiskt i det här mötet, samtidigt som Linda inte kom upp i samma nivå som i vinstmatchen. Det slutade med 4-1 till Dina och det blev alltså en andraplats för Linda och 400 dollar =)

Det blev alltså många pallplatser för Sverige och mycket spring upp och ner på prispallen för våra spelare. Efter prisutdelningen var det dags för fotografering igen. Vi stod där som skulpturer samtidigt som alla andra i tur och ordning ställde sig bredvid oss och tog bilder.

Det har varit en jätterolig och häftig resa, och vi är väldigt tacksamma för att vi fått åka hit.

Skribent: Johan Rosenberg


 

 


 

ttexse-1425236438-16

 

 

LogoEttuCMYK

 

ittf


 

Postadress:
Ängby SK - Bordtennis
Box 231
16213 Vällingby

Besöksadress:
Bräckegatan 5
16213 Vällingby

Kontakt:
Tel: 08896783
Fax: 08896783
E-post: This is a mailto link

Se all info