Hoppa till sidans innehåll

Halvtid i Division 2 NSS – Ängby SK C i knapp serieledning

30 DEC 2014 14:29
Vår jullovsläsning fortsätter
Efter en närmast heroisk kvalseger i Div 3 våras - ett decimerat lag med endast tre spelare ställde upp emot Hammarby, var tvungna att vinna och gjorde det - så har lagets första halva av Div. 2, gått riktigt bra i år.
  • Skapad: 30 DEC 2014 14:29

Laget bestående av Johan Hesselgren, Hannes Iwarsson, Oskar Danielsson, William Apelqvist och Mikael Lundh leder Div. 2 NSS, med minsta möjliga marginal, efter halva serien spelats.

Med 10 poäng för både Ängby och PK GV och en ledning på blott 46-25 mot 46-28 i matchkvot är varje kommande match viktig.

Under hösten har alla spelarna gjort bra prestationer i olika lagmatcher och allra bäst kvot har Johan Hesselgren med sina 13-3.

Redaktionen har därför valt att fokusera lite extra på Johan denna gång.

Johan är 17 år och kom till Ängby hösten 2011. Innan dess spelade han bordtennis i Spånga, och spelade även handboll i Spånga HK tills han var 15 år. Johan har förutom årets seriespel en meritlista med många andra fina tävlingsresultat. Ett LAG-SM silver i P15 år 2013 tillsammans med seriespelskompisarna Hannes Iwarsson och William Apelqvist, ett SM-brons i dubbel i P15 också tillsammans med Hannes och senaste utländska meriterna är bl.a. ett lagsilver på GJC -ITTF-tävlingen i El Salvador ( med Filip K. från Stratos) och ett juniorbrons i dubbel (med William)på ITTF-tävlingen i Guatemala. Johan har under året gått Idrottsgymnasiet i Stockholm.

Johan berättar - Jag trivs bra på Idrottsgymnasiet, en liten och bra skola med bra gemenskap. Vi tränar pingis två förmiddagar i veckan, det är bra träningar.

Vi frågar Johan vad han tycker om säsongen:

Johan - Seriespelet är jag nöjd med hittills även om jag lagt några onödiga matcher. Mest nöjd med seriefinalen mot PK GV där jag vann alla tre matcher och dubbeln med Hannes och vi vann lagmatchen med 8-6. Jag tror vi har chans att ta oss upp till division 1. Vi får laget förstärkt med Mikael Ottosson och då blir vi ännu bättre och stabilare.

Vi frågar sportchefen Mikael Frank, om vad han anser viktigt för spelarna i detta lag.

Mikael svarar - Dessa spelare är under stark utveckling och strävar nu efter att ta steget upp i division 1.

Vi försöker parallellt matcha dem i B-laget för att ge dem erfarenhet av division 1 spel ifall laget lyckas ta sig upp. För att bredda laget så tar vi nu in Mikael Ottosson i laget som med sin rutin skall ge laget extra bredd och styrka. Micke kan både förstärka spelmässigt men även som coach åt spelarna. Alla spelarna håller för att spela i division 1 men det är inte alltid så lätt att vinna serien under. Det gäller nu för dom att ligga i både med träning och att spela tävlingar för att vara väl förberedda i de sista sammandragen under våren.

Avslutningsvis frågar vi lagledaren, Bosse Hesselgren, om målsättningen för laget.

Bosse svarar- Grabbarna har gjort det jättebra genom att gå obesegrade genom hösten. Målsättningen är att vinna serien och därmed få chans att kvala sig vidare upp till division 1. Det tror jag de kan klara om deras fina utveckling fortsätter.

Redaktionen hoppas naturligtvis att killarna ska lyckas med sin ambition. Nästa sammandrag är den 10 januari. Då väntar Västerås och Vassunda.   

Skribent: Liselotte Apelqvist, Martin Abramson Lazo
E-post: This is a mailto link


 

 


 

ttexse-1425236438-16

 

 

LogoEttuCMYK

 

ittf


 

Postadress:
Ängby SK - Bordtennis
Box 231
16213 Vällingby

Besöksadress:
Bräckegatan 5
16213 Vällingby

Kontakt:
Tel: 08896783
Fax: 08896783
E-post: This is a mailto link

Se all info