Hoppa till sidans innehåll

Falköping

05 OKT 2010 12:25
Hannes ostoppbar i gyllene kvart

  • Skapad: 05 OKT 2010 12:25

Hannes Iwarsson, 12, visade prov på fint spel i Falköping. Höjdpunkten kom i P15:s cupspel när han dunkade ut Simon Söderlund med 11-3 i fjärde set (3-1) och sedan direkt hoppade iväg till nästa hage och svepte bort den tredjeseedade Askimsspelaren Henrik Magnusson med 11-4 i första set.

-Det var grymt, då spelade jag som bäst under hela helgen, sa Hannes leende på tåget hem.
Under en kvart var Hannes i sin bubbla, hängande över bordet ständigt attackerande från backhand och forehand, innan verkligheten kom ifatt och det sedan blev förlust i åttondelen mot Askimsspelaren.

Under 16-delen mot Söderlund, som redan som elvaåring nått berömmelse i Europa, hade till och med resekamraterna William Olivius, Johannes Kvarnström, Fredrik Heed Elvegård och Riddaren-bekantingen Theodore Wadsten tillfälligt släppt sina mobiltelefoner, som de lekte med, och hejade fram Hannes.

Fredrik hade sitt stora ögonblick under lördagen då han besegrade Theodore i P13:s åttondel med 3-2. Han ledde med 2-0 men tappade till 2-2.
-Jag darrar, jag darrar, förklarade Fredrik inför skiljesetet.
Det syntes dock inget darr i spelet utan en inspirerad Fredrik kunde med säker hand spela hem det med 11-4.

Johannes och William hade en tyngre helg. Ett spöke var Lindomes Jonas Dahlqvist, som först förhindrade William att ta sig vidare i poolen i P14 genom att vinna med 11-7 i skilje. I den första slutspelsomgången slog Lindomespelaren även Johannes med samma 11-7 – också det i skilje.
-Johannes måste ju spela på hans backhand, analyserade William under matchens gång.
Johannes var väl medveten om motståndarens svaghet men kunde inte omsätta det i praktiken.
Den lille Lindomespelaren fick styra med sin forehandslägga.

Inför P15 chansade Johannes med att byta racket, till ett betydligt snabbare.
-Jag har ingenting att förlora, förklarade han.
Han mötte välmeriterade Erik Olsson, 96:a från Askim, och förlorade första set med 11-2 vilket kändes ganska väntat. Sedan vände Johannes matchen och ledde med 6-4 i skilje och hade även 8-8. I stället för att fega ur fortsatte Johannes sitt offensiva tänkande och blev inte passiv på slutbollarna utan försökte själv göra något med dem innan han till slut föll med 8-11, dock en helt annan inställning än tidigare.

Falköping var en trevlig bekantskap, insprängt i en dalgång bevakad av Mösseberg och Ålleberg. På lördagskvällen samordnade vi middagen med Stocksundsgänget på en mongolisk restaurang vid Stora torget, där det tidigare på dagen varit höstmarknad med lokalt odlade produkter. Kvällens kommentar var när ett par uppspärrade barnaögon fick syn på råvarorna som skulle tillredas av kocken på ett stekbord:
-Det är ju rått kött! utbrast den lille.

/ Jonathan Kvarnström

Skribent: Martin Abramson


 

 


 

ttexse-1425236438-16

 

 

LogoEttuCMYK

 

ittf


 

Postadress:
Ängby SK - Bordtennis
Box 231
16213 Vällingby

Besöksadress:
Bräckegatan 5
16213 Vällingby

Kontakt:
Tel: 08896783
Fax: 08896783
E-post: This is a mailto link

Se all info