Hoppa till sidans innehåll

El Salvador WJC (dag 6)

17 AUG 2011 19:50
Ängby SK på pallen i samtiliga klasser. Linda och Jonas föll på målsnöret
  • Uppdaterad: 06 DEC 2013 23:42

Inlägget hade tydligen fallit bort men här kommer det några dagar föresenat:

 

Sista dagens spel med kvartsfinaler och frammåt. Anette inledde dagen med seger i kvartsfinalen i kadett mot en Salvadorlirare. Linda slog Barbara från Mexico i fyra raka set och sedan även Daniely Rios från Puerto Rico i semifinalen. Alfred började också bra i kvarten med seger över Trinidads stolthet Auron Roopnarine. 

 

Sedan var det slut på det roliga.

 

Även om Jonas spelade upp sig och pressade vår vän och slutsegrare Rodrigo Tapia från Ecuador. 3-2 i set räcker tyvärr inte när det är sjusetare. Tapia spelade sig tillbaka in i matchen och tog hem skiljesetet ganska klart.

 

Linda bjöd på bra underhållning även om utgången gärna hade varit en annan. Motståndet Carolyn Cordero gjorde en av sina bättre matcher när hon i skilje satte allt. Efter några bollars uppsmygade räckte det inte längre, matchen slutade 8-11 i skilje med Puerto Rico som slutsegrare i damjuniorer.

 

Maria hade innan dess i kvartfinal tagit ledningen med 2-0 set mot denna Carolyn men sedan tappat till förlust 2-4.

 

Alfred fick se sig besegrad med 3-0 i set av en liten vänsterhänt forehandslugger från Brasilien.

 

Elias hade aning otur i lottning och fick möta ettan och tvåan i junior i varsin match i de olika klasserna. 1-3 och 0-4 slutade det.

 

Helena snodde åt sig ett set i kvartsfinalen mot Uruguays Maria Lorenzotti som sedan mera kunde titulera sig som vinnare i kadettklassen.

 

Anette med ett hittills bländande spel åkte på tufft motstånd i både semifinal i kadett och i kvarten i junior. 0-3 och 0-4 blev resultaten i de matcherna även om det var jämnare än siffrorna skvallrar om, åtminstånde i kadettklassen.

 

Sammfattningsvis ska vi vara mycket nöjda. Ängbyspelare på pallen i samtliga klasser med en medaljskörd som slutade med fyra guld, två silver och hela sex bronsmedaljer. Inte illa pinkat...

 

Imorgon flyger vi vidare mot Vancouver efter en mellanlandning i Houston. Tävlingen där börjar på torsdag och hur det går får ni läsa här eller på ITTF's hemsida. 

 

PS. Den som ser Anettes väska kan väl hojta till, hon har nämligen inte fått ännu efter att de sjabblat bort den i troligtvis Amsterdam. Att den skulle dyka upp i Vancouver är nog för mycket att hoppas på. Som tur var hade hon packat det viktigaste i handbagaget.

 

Godnatt

Pontus

Skribent: Pontus Dyrefors


 

 


 

ttexse-1425236438-16

 

 

LogoEttuCMYK

 

ittf


 

Postadress:
Ängby SK - Bordtennis
Box 231
16213 Vällingby

Besöksadress:
Bräckegatan 5
16213 Vällingby

Kontakt:
Tel: 08896783
Fax: 08896783
E-post: This is a mailto link

Se all info