Hoppa till sidans innehåll

Damerna siktar på final i Pingisligan A

29 JAN 2015 15:02
Efter en andraplats förra året har damlaget fortsatt höga ambitioner.
  • Skapad: 29 JAN 2015 15:02

Under hösten spelade damerna i Pingisligan Nord och slutade där 2:a vilket ledde till spel i Pingisligan A under våren. Nu till helgen spelas bland annat två viktiga matcher mot Skurup och Dänningelanda.

Laget har förändrats: Josefin Lund och Caroline Wersäll har båda flyttat och även om Caroline inte helt slutat så satsar hon på sin civila karriär som lärare och har inte spelat under säsongen.

Kvar i laget från förra året är Linda Bergström, Roxana Istrate, Maria Engelson och tillkommit har norska Ilka Doval, Madeleine Melcher och Rachel Moret.

Redaktionen hittade Roxana och Linda på läktaren under herrarnas Superettanmatch mot Munkedal.

Roxana, som gör sitt andra år i Ängby berättar:

Jag tycker om att vara i Sverige även om jag inte är så förtjust i vädret här. Damernas Pingisliga håller rätt hög nivå, det finns flera bra svenska och utländska spelare. Men jag tycker att mentaliteten skiljer sig mellan Rumänien och Sverige, rumänerna kämpar ännu hårdare, så nivån är totalt sett högre i Rumänien. Jag gillar spelarna och coachen i Ängby, så det är därför jag stannat två år. Jag hoppas vi når ett bra resultat – så får vi se vad som händer sen.

Den andra spelaren Linda Bergström, nyss fyllda 20 år är välkänd för många. Linda har flera SM-medaljer, internationella meriter och inte minst - del i JEM-bronset i lag 2011. Men vi är många som vill veta mer om Linda.

Hur länge har du spelat?

Jag började spela när jag var 8 år tror jag så jag har spelat i 11-12 år.

När började du spela defensivt?

Jag började spela defensivt efter F12 SM och då var jag 13 år. Jag var inte alls särskilt duktig när jag hade vanliga plattor, men när jag fick långnabb så tog jag stora kliv direkt.

Hur ser din vardag ut?

Nu går jag inte i skolan längre så oftast så kör jag styrketräning eller löpning på morgonen och tränar pingis eftermiddag och kväll. Alla dagar tränar jag inte två pass, det kanske blir varannan dag. Jag hjälper också till att göra ströjobb åt ett företag som min pappa jobbar på, packar kartonger och så. Det blir någon timme om dagen också.

Du tog studenten i våras?

Jag tog studenten från Blackebergs gymnasium i våras, men då hade jag skjutit upp 4 kurser och de läste jag in under hösten. Jag gick gymnasiet på 3 och ett halvt år.

 

Ängby tog silver förra året- vad tror du om i år?

Jag tror och hoppas på en final i år igen. Nu när vi har fått förstärkning av schweiziskan Rachel Moret så har vi ett jämnt och starkt lag igen som kan slåss om en topplacering. Eslöv blir svåra i år igen, men om vi alla har en bra dag så är de inte omöjliga att slå.

Hur laddar ni upp inför nästa helg?

Jag, Roxana och Rachel har matcher i det franska seriespelet i veckan, den 27/1, och efter det kommer vi att träna tillsammans torsdag och fredag inför matcherna.

Vad är dina personliga mål 2015?

Att vi ska gå till final igen med damlaget, men jag vill också ner till topp-200 på världsrankingen. Det har jag haft som mål ett tag och det skulle vara kul att uppnå det i år.

Vilka är dina egna framgångar som du värderar högst?

När vi gick upp till A-divisionen i våras på VM. Det var en väldigt stor prestation av oss att lyckas med det utan Li Fen. En annan framgång är när jag tog JEM-brons i lag 2011. Då var det ingen som trodde på oss, men vi lyckades kämpa till oss en semifinalplats.

Hur länge stannar du i Ängby?

I damlaget så stannar jag som det ser ut nu, minst ett år till. I klubben Ängby kommer jag att stanna förhoppningsvis hela min karriär om inget oväntat händer. Enda anledningen som jag ser att byta är om en annan svensk klubb ger mig ett mycket bra erbjudande.

Avslutningsvis ber vi sportchefen, tillika coachen Mikael Frank, ge sin syn på Pingisligan A och Damlagets chanser:

Pingisligan A är denna säsong ännu tuffare än förra säsongen. Det är fler lag som tampas om semi och finalplatserna och även om Eslöv får anses som stora favoriter så är vi flera lag som kan överraska.

Vårt eget lag ”dreamteam” är väldigt annorlunda mot de tidigare fyra säsongerna som vi kört. Från att ha varit ett hembygge där i stort sett alla spelare kommit från dom egna leden så innehåller laget idag fler spelare som tyvärr inte bor i Stockholm. Om årets lag är bättre än tidigare lag får tiden utvisa.

Vi har alla fyra år tagit medalj och lagets målsättning är att göra det igen.

Vi hoppas också att trenden med att många medlemmar kom och tittade på våra matcher skall hålla i sig. Fansen är viktiga för laget.

Skribent: Liselotte Apelqvist
E-post: This is a mailto link


 

 


 

ttexse-1425236438-16

 

 

LogoEttuCMYK

 

ittf


 

Postadress:
Ängby SK - Bordtennis
Box 231
16213 Vällingby

Besöksadress:
Bräckegatan 5
16213 Vällingby

Kontakt:
Tel: 08896783
Fax: 08896783
E-post: This is a mailto link

Se all info