Hoppa till sidans innehåll

Coronaviruset

06 APR 2020 19:00
På grund av den uppkomna situationen med spridningen av coronaviruset (Covid-19) runtom i världen och Sverige vill Ängby Sportklubb lämna följande information:
 • Uppdaterad: 11 MAJ 2020 17:52

Vi vet att många medlemmar och anhöriga har funderingar och är oroliga för spridningen av sjukdomen Covid-19 (coronaviruset).

Ängby SK följer de allmänna rekommendationerna gällande Covid-19 som finns på Folkhälsomyndighetens hemsida (se www.folkhalsomyndigheten.se) samt de regeringsdirektiv som tas (se www.regeringen.se). Folkhälsomyndigheten uppmanar generellt att idrott och träning ska fortsätta, då det anses främja folkhälsan.

Vi i Ängby SK är som bordtennisklubb också underställda Svenska Bordtennisförbundet (SBTF), som kan besluta om övergripande åtgärder inom bordtennissporten. I den mån som det tas beslut som påverkar Ängbys medlemmar, så som vid inställda evenemang, så kommunicerar vi detta så snabbt som möjligt till berörda medlemmar.

I ljuset av den information och de rekommendationer som finns från SBTF, Regering och ansvariga myndigheter, så kommer Ängbys verksamhet att kunna fortgå i stort sett som planerat. Vi genomför dock, i enlighet med rekommendationerna på Folkhälsomyndighetens hemsida, löpande riskbedömningar av de aktiviteter som klubben planerat, bl.a. mot bakgrund av Regeringens beslut från den 27 mars om att allmänna sammankomster som samlar fler än 50 personer är tillfälligt förbjudna. Vi har också infört en del generella anpassningar, pekpinnar och rekommendationer, se nedan:

 • Håll dig hemma (eller åtminstone inte i Ängbys lokaler) om du
  • Varit i ett riskområde inom de senaste 14 dagarna, då det kan ta upp till 14 dagar innan en smittad person får symptom.
  • Känner dig det minsta sjuk, till exempel har förkylning, hosta eller feber – stanna hemma till du är helt symptomfri och ytterligare två dygn därefter.
  • Misstänker att du varit i kontakt med någon som kan vara smittad.
 • Vi rekommenderar även att du starkt överväger att hålla dig hemma om du tillhör en av Folkhälsomyndigheten utpekad riskgrupp.
 • Vi rekommenderar att du, i den mån det är möjligt, överväger andra färdmedel till och från hallen än kollektivtrafik.
 • Om du behöver hosta eller nysa, gör det då i armvecket för att hindra att eventuell smitta sprids i din omgivning.
 • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, t ex direkt när du kommer till hallen – Ängby har sett till att tvål, vatten och torkpapper finns tillgängligt i anslutning till träningshallarna.
 • Vi rekommenderar att omklädningsrummen inte används för ombyte och dusch, utan att du gör detta hemma i den mån det är möjligt.
 • Vi uppmanar att inte skaka hand innan eller efter match och träning – vi rekommenderar istället kontaktfria alternativ att visa respekt.
 • Var noga med att inte dela vattenflaska eller mat med någon.
 • När du är klar med din träning så lämnar du lokalen utan att dröja kvar - bara de som har träning ska vistas i hallen.
 • Fysträning, i förekommande fall, sker antingen utomhus, eller på annan plats under eget ansvar. Om du är osäker på vad som gäller för just dig, prata med din tränare.
 • Anhöriga till spelare bör inte vistas i lokalerna, detta gäller både innan, under och efter träning. Vid hämtning så ombeds anhöriga vänta utanför hallen.
 • Ängbyshopen är tillsvidare stängd – men kontakta kansliet vid akuta ärenden så löser vi det.

Till sist vill vi poängtera att det alltid är individens egna beslut att medverka på träningar och andra arrangemang där mindre grupper av människor samlas. Även om vi rekommenderar att var och en fattar sitt beslut utifrån utifrån gällande myndighetsrekommendationer så är det viktigt att komma ihåg att allas situation är unik.

Vi kommer att fortsätta uppdatera informationen ovan löpande.

Mikael Frank

Ängby Sportklubb

08-896783 office

0707-496783 mobile phone

This is a mailto link mailadress

 

Skribent: Ängby SK
E-post: This is a mailto link


 

 


 

ttexse-1425236438-16

 

 

LogoEttuCMYK

 

ittf


 

Postadress:
Ängby SK - Bordtennis
Box 231
16213 Vällingby

Besöksadress:
Bräckegatan 5
16213 Vällingby

Kontakt:
Tel: 08896783
Fax: 08896783
E-post: This is a mailto link

Se all info