Hoppa till sidans innehåll

Canada/Vancouver WJC (dag 3, 4 & 5)

21 AUG 2011 09:25
Alla Ängby kvar i respektive singelklasser inför morgondagens finalspel. Nedan följer sammanfattning av lag- och singeltunering.
  • Skapad: 21 AUG 2011 09:25

Herrjuniorer

En helt okej lagtunering av våra herrjuniorer, vände 0-2 underläge i kvartfinalen till vinst 3-2. Taipei blev dock för svåra i semifinalen (0-3) men en bronspeng i de här sammanhangen är inte helt uselt.

 

Åkerlind vann gruppen efter hyfsat stabilt spel även om ett flertal barriärer fick sig ett par rejäla åkturer. Calle står över första i slutspelet.

 

Skryppler slutade tvåa i gruppen efter en pennfattad amerikan. Tog revanch mot en annan jänkare sedan i första omgången i slutspelet med klara 4-0 i set.

 

Damjuniorer

Damerna fick än en gång möta Puerto Rico i en lagmatch, som om det inte redan vore nog. Jämnt som alltid där Ängby öppnade bra men inte lyckades knyta åt säcken och Puerto Rico kunde segra i skiljeset i femte och avgörande matchen. Kvartsfinal räckte det till denna gång. Puerto Rico som sedan mera åkte mer eller mindre räckmacka till final efter att en tjej från Taipei fått sitt rack underkänt efter att ha vunnit första matchen i semifinalen.

 

Både Maria och Linda är kvar i singeltuneringen. Maria som förlorade i poolen mot... just det, Puerto Rico. Linda vann sin utan bekymmer.

 

Kadettkillar

Som för dagen bestod av Elias och Alfred (Hannes teamade med en Amerikan) hade en riktig nagelbitare till semifinal mot Hong Kong. Elias vände både 4-10 och 6-10 till seger mot kines rankad top 10 i VÄRLDEN. Alfred lyckades inte besegra Kinas tvåa även om det var han som räddade kvar killarna efter två singelvinster i kvartfinalen mot Kanada. Det krävdes ett skilje i sista matchen för att dela lagen åt.

 

Hannes med sin nyfunna vän lyckades in kvalificera sig för slutspel i lagtuneringen.

 

Elias gick vidare i både junior och kadett men fick ge sig i första slutspelsmatchen i junior med 2-4 i set. Kadett fortsätter imorgon.

 

Alfred också vidare i båda klasserna, står över första i kadett och seger i första i junor mot THERIAULT den yngre i skiljeset.

 

Hannes hade det svettigt i junor men spelade vidare sig i kadett och står också han över första i morgondagens slutspel.

 

Kadetttjejer

Småtjejerna visade återigen klass när de gick hela vägen till final i lagklassen, där de tyvärr var tvugna att ge sig mot Kanada A med 3-0 i matcher. Ett silver att bära med stolthet.

 

Stina tänkte jag säga, Helena menade jag förståss, gick vidare i både junior och kadett. Vann första i slutspelet i junior och ställs imorgon mot ISHIKAWA från Japan rankad nummer 1 i världen på bort nummer 1 klockan 9.30 om någon är sugen på att komma förbi och kolla. Kadettslutspel imorgon också.

 

Anette vann sin pool i kadett men gick inte vidare i junior. Smulan spelar också hon slutspel imorgon.

 

Dubblar och allt om upplösningen får ni imorgon kväll vår tid.

 

Pontus

Skribent: Martin Abramson


 

 


 

ttexse-1425236438-16

 

 

LogoEttuCMYK

 

ittf


 

Postadress:
Ängby SK - Bordtennis
Box 231
16213 Vällingby

Besöksadress:
Bräckegatan 5
16213 Vällingby

Kontakt:
Tel: 08896783
Fax: 08896783
E-post: This is a mailto link

Se all info