Hoppa till sidans innehåll

SBTF Projekt Large


Värdegrundsarbete och styrdokument

På uppdrag av Ängby Sportklubbs styrelse har det under året pågått ett arbete med att dokumentera Ängby Sportklubbs verksamhet och den värdegrund som den vilar på i ett styrdokument. Syftet med styrdokumentet är att skapa en ökad transparens och förutsägbarhet kring hur klubben styrs och fungerar. Arbetet har också ingått som en del i det av Svenska Bordtennisförbundet finansierade "Projekt Large". 

I styrdokumentet beskrivs grunderna i Ängby Sportklubbs verksamhet. Härigenom ska klubbens tränare, ledare, spelare, anhöriga, anställda, sponsorer och andra intressenter erbjudas en tydlig dokumentation av hur Ängby SK:s verksamhet bedrivs och ska bedrivas. Representanter för klubben får genom detta även stöd och vägledning i sitt arbete, vilket är viktigt i en stor ideell förening som Ängby SK där många aktörer med olika bakgrund behöver samarbeta för att driften och utvecklingen ska fungera väl. Styrdokumentet ska fastställas eller revideras årligen av medlemmarna i samband med årsmötet, men mindre justeringar kan ske löpande av styrelsen under pågående verksamhetsår. Dokumentet finns att hitta nedan och en sammanfattande version av dokumentet kommer även tas fram i kommunikationssyfte.

Ängby_SK_styrdokument_v1.17_26_sep_2022.pdf

Tillhörande policys går att hitta här:

GDPR-policy.pdf

Policy för prispengar vid arrangemang.pdf

Tränarutbildning

Den 21-22 oktober genomfördes en ungdom 1 utbildning i Vällingbyhallens lokaler. Tränarutbildningen genomfördes i samarbete mellan Ängby SK och Stockholms bordtennisförbund. Kursledare Bengt Johansson, assisterad av Jessica Larsson.

Kursen riktade sig inte enbart till blivande Ängbytränare utan vi bjöd in alla klubbar i Stockholm för att ge fler möjligheten att gå denna utbildning.

Totalt utbildades  20 personer från 7 olika klubbar i Stockholmsområdet.

 

Skolbesök

Under hösten 2019 har vi varit ute och gjort skolbesök. Vi har främst träffat elever i låg och mellanstadieåldern. Besöken går ofta till så att vi träffar eleverna under deras befintliga idrottslektion och håller då en grundläggande lektion i pingis. Barnen får testa pingisinspirerade uppvärmningar. Vi går igenom racketfattning, testar olika typer av bollvaneövningar och matchspel. Lektionerna brukar avslutas med elevernas favorit - rundpingis.

Vi har även testat ’’lunchrast-pingis’’. Eleverna väljer själva om de vill komma fram och utmana instruktören på plats, spela rundpingis med kompisarna eller kanske bara ställa någon intressant pingisfråga.  

 

Ängby SK Tjejdag

Ängby SK planerar att genomföra flera prova på dagar för tjejer längre fram. Håll utkik på
hemsidan för mer information.

- Tjejdag 14/3-2020

Uppdaterad: 10 JAN 2020 13:29 Skribent: Ängby SK
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Ängby SK - Bordtennis
Box 231
16213 Vällingby

Besöksadress:
Bräckegatan 5
16213 Vällingby

Kontakt:
Tel: 08896783
Fax: 08896783
E-post: This is a mailto link

Se all info