Hoppa till sidans innehåll

Ängbys träningsnätverk


      

Stockholm är en bordtennisregion där det inte funnits mycket samarbete mellan föreningarna under en lång tid och där vi nu gör ett försök att öppna upp detta i den nordvästra delen av Stockholm (+ Bålsta BTK)
Motverka att spelare lämnar sin klubb i för tidig ålder men ändå kunna få hjälp med fler träningstillfällen.

Samarbetsklubbar i nätverket.

Ängby SK Rotebro BTK Upplands Väsby BTK Järfälla BTF Sundbybergs IK Ekerö IK

Vi har tagit kontakt med tränare/ledare i ovanstående klubbar och erbjudit spelarna att komma och träna 1-2 ggr/vecka i Vällingbyhallen under Ht2019 och Vt2020.
Vissa spelare har redan under Vt2019 varit hos oss för att prova och det har fallit ut mycket bra.
Föreningarnas spelare delas in i våra grupper utifrån ålder och spelstandard för att skapa så homogena grupper som möjligt. Ängby SK:s tränare ansvarar för träningen men de övriga föreningarnas tränare är välkomna att deltaga för att på så sätt skapa plattformar för att lära av varandra.

 

Målet:
Är att skapa bra förutsättningar för träning på alla nivåer. Att skapa sådana förutsättningar att spelare inte byter klubb för att få bättre möjligheter utan att man stannar kvar i sin förening så länge som möjligt vilken i sin tur skapar möjligheter att mindre klubbar finns kvar och kan ta hand om verksamheten/rekrytering i sitt område. Att fler spelare skall fortsätta spela pingis, framförallt i den kritiska åldern 13-16 där tappet är stort. Att på tjejsidan skapa större träningsgrupper så att man kan känna att man tillhör en grupp och att man har många olika att träna med. Att åka på tävlingar tillsammans, framförallt på tjejsidan där antalet tjejer är få i klubbarna och där vi kommer kunna skapa ett socialt nätverk genom detta så att fler fortsätter att spela. Vi hoppas att detta är starten på ett nytt tänk som kommer att stärka upp träningen i vår del av Stockholm.

 

Profilskolan i Vinsta

Ängby SK och Profilskolan i Vinsta har ingått ett samarbete som gör att ungdomar får bordtennis som profil i skolan.

(Mer info kommer)

- Profilskolan i Vinsta

Uppdaterad: 25 JAN 2018 13:10 Skribent: Ängby sportklubb
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Ängby SK - Bordtennis
Box 231
16213 Vällingby

Besöksadress:
Bräktegatan 5
16213 Vällingby

Kontakt:
Tel: 08896783
Fax: 08896783
E-post: This is a mailto link

Se all info